Terug naar site

Biefstuk met blauwe kaassaus

gegrilde groenten en paté

Wat hebben Ramon en ik dit toch vaak gegeten! Machtig, veel smaken, but o so good! Maar de laatste keer was toch erg lang geleden. Ik had al een tijdje trek in een blauwe kaassaus met iets en Ramon in paté. Dus kwam dit gerecht weer boven drijven.

Nu hadden wij zelf paté met paprika en knoflook. Zelf vond ik die combinatie iets te heftig, maar Ramon vond het heerlijk. Persoonlijk zou ik dus kiezen voor een roompaté zonder toevoegingen.

Wijntip: Solo Rosso

Het recept

Voor 2 personen

- 2 biefstuk

- 100 gr blauwe kaas (bijv. Saint Agur of kies voor de pittige Cabrales)

- een beetje geraspte Parmezaan

- klein bekertje creme fraiche

- 200 gr pasta

- 100 gr. cherry tomaten

- 1 paprika

- 1 rode ui

- 2 tenen knoflook

- 100 gr paté

- roomboter

- olijfolie

1. Haal de biefstuk uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen.

2. Begin met het voorbereiden van de gegrilde groenten. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de paprika in reepjes, de knoflook in plakjes en de ui in halve ringen. Doe alle groenten met knoflook in een ovenschool en bestrooi met olie. Grill de groenten zo'n 20-30 minuten tot de tomaten knappen en groenten verkleuren. Bestrooi eventueel met zout.

3. Kook de pasta volgens de instructies. Ondertussen kan je in een pannetje de kaas en de creme fraiche langzaam verwarmen. Roer regelmatig door. Als de saus de juist dikte heeft voeg je de Parmezaanse kaas toe. Nog even goed doorroeren en klaar.

4. Laat in een koekenpan een flinke klont roomboter smelten. Je kan ervoor kiezen om de biefstuk te bakken in geklaarde boter. Roer dan vooral niet door de pan. Laat de boter zachtjes smelten. De eiwitten scheiden zich van het vet. Schep heel voorzichtig de eiwitten eruit.

5. Zet het vuur hoger zodat de pan goed heet is. Kruid de biefstuk met zout en doe deze in de pan. Wij bakken de biefstuk zo'n 2 minuten aan elke kant en houden van rood vlees. Houd je daar niet van? Bak het dan wat langer. Zie deze tip voor een handig trucje. Haal het vlees uit de pan en laat het vlees nog zo'n minuutje rusten in aluminium folie.

6. Maak de borden op met eerst wat pasta, dan gegrilde groenten en leg daar de biefstuk op. Stukje paté op het vlees, blauwe kaassaus ernaast.

Eet smakelijk!

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OKAbonnementen aangedreven door Strikingly