Terug naar site

Bieten Hummus

met Beetroot Ketchup van The Foraging Fox

Wat kan hummus toch ontzettend lekker zijn! Zo hebben we laatst onwijs lekkere hummus met aubergine gegeten van een mooie zaak uit Amsterdam. Dat bracht mij op het idee om hummus te maken met biet. Naast dat het lekker is bij de borrel kan het onwijs lekker en gezond beleg zijn voor je boterham.

Aan deze hummus heb ik de bieten ketchup van The Foraging Fox toegevoegd. En het mooie is dat hier veel minder suiker in zit dan in normale ketchup (heb je wel eens het etiket goed gelezen!?). Biet is van zichzelf al zoet en daarnaast is appel gebruikt om het zoeter te maken. En wist je dat rode biet op een burger super lekker is? In Australië krijg je dat standaard op je burger. Heerlijk!

Het recept

- 1 blik kikkererwten, uitgelekt⁠ (of kook zelf zo'n 250 gram kikkererwten)

- 2-3 el tahin⁠

- 1 teentje knoflook⁠

- snuf zout ⁠en zwarte peper

- 1/2 theelepel gemalen komijnpoeder⁠

- 5 eetlepels Foraging Fox ketchup⁠

- sap van een halve citroen

Voeg alle ingrediënten toe aan een keukenmachine en mix tot een glad mengsel. Ik heb geleerd om niet olie toe voegen om het zachter te maken maar water. Even proeven en eventueel meer op smaak maken met de smaakmakers naar keuze.


Serveer met je favoriete dippers zoals olijven, vegetarische crudités en crackers!
Bewaren in de koelkast, in een luchtdichte bak of pot voor maximaal een week⁠.

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OKAbonnementen aangedreven door Strikingly