Laatst heb ik voor het eerst een borrelbrood gemaakt. Ik zag het wel eens voorbij komen op social media en m'n moeder maakt het ook met enige regelmaat. Het is zo makkelijk, lekker en ook gezellig. En je kan er eindeloos mee variëren. Kies voor een ander brood, andere kaas, met/zonder vlees, verse kruiden, tomatensaus etc.

Zorg dat je een brood in de vriezer hebt liggen en je hebt altijd iets om op tafel te zetten bij onverwachts bezoek. Kan je gelijk eventueel wat restjes opmaken uit je koelkast.

Bij de bakker heb ik een lekker spelt brood gehaald en ik heb gekozen voor Serrano ham.

Het recept

- 1 (rond) brood

- ±6 plakken Serrano ham

- geraspte extra belegen kaas

- 100 ml passata

- oregano of Italiaanse kruiden

- Parmezaan

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Snijd het brood zowel horizontaal als verticaal in, maar niet helemaal door.

3. Breng de passata op smaak met de kruiden en eventueel peper en/of zout.

4. Verdeel de tomatensaus tussen de inkepingen van het brood.

5. Scheur de ham in wat kleinere stukken en stop het tussen de inkepingen. Doe hetzelfde met de geraspte kaas.

6. Rasp op het laatst nog wat Parmezaanse kaas over het brood.

7. Bak het brood zo'n 10 minuten af in de oven.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly