Terug naar site

Gemarineerde biefstukreepjes

met kokosrijst

Bewuster consumeren is ontzettend belangrijk vind ik. Daar probeer ik echt aan te denken, juist met de feestdagen. Door bijvoorbeeld kado's te kopen voor onze meiden die ofwel nuttig zijn danwel lang mee gaan. En ook door minder vlees te eten. Helemaal geen vlees meer eten vind ik toch lastig en dan met name rundvlees. Ik vind dat toch zo ontzettend lekker! Als burger, hachee, côte de boeuf of gemarineerde biefstukreepjes.

Dit gerecht maak ik al jaren, hoewel het wat aanpassingen heeft ondergaan. Zo at ik dit vroeger standaard met witte rijst en veel pindasaus. In deze periode interesseerde groenten mij nog niet zo. Het is wel nog steeds een recept dat ik maak op gevoel, dus ik heb mijn best gedaan er hoeveelheden aan te geven.

Ik heb deze keer de groenten geroerbakt in de marinade van het vlees. Wat ook heel lekker is, is om de paprika te marineren met limoensap, limoenrasp en een beetje suiker. Zo is het gerecht net wat frisser.

Voor 2 personen

- 1 of 2 biefstuk(ken) (ligt er een beetje aan hoeveel vlees je wilt eten)

- 1 teen knoflook

- 1 gesnipperde ui

- 1 el zoete chili saus

- 2 el ketjap manis

- 1 el Zaanse Sambal

- 1 rode (punt)paprika

- 200 gram sperziebonen

- 200 gram witte rijst (jasmijn of basmati bijv.)

- groot blik kokosmelk

1. Marineer de biefstuk in geperste of fijngesneden knoflook, de ui, ketjap, chili saus en Zaanse Sambal. Zet dit minimaal een uur in de koelkast. Hoe langer, hoe lekkerder.

2. Doe in een kookpan de witte rijst. Voeg daar het blik kokosmelk en een half blik water aan toe. Roer het goed door Boven de rijst moet nu nog een laagje water staan.

3. Zet de pan op het vuur. Zodra het water begint te koken, zet je het vuur laag en doe de deksel op de pan. Kook de rijst gaar in ± 10 minuten. Ik controleer het altijd even tussendoor. Is de rijst nog niet gaar en is er bijna geen vocht meer? Voeg dan nog wat water toe. Roer tussendoor af en toe zodat het niet gaat vastplakken.

4. Haal de biefstuk uit de marinade. Gooi de marinade niet weg! Hierin roerbak je de sperziebonen en paprika.

5. Bak ondertussen de biefstuk zoals je 'm wilt hebben (lekker rood!).

6. Als de biefstuk klaar is haal je 'm uit de pan. Laat de biefstuk even rusten en snijd deze dan in reepjes. Vind je het toch te rood? Dan kan je de reepjes nog even kort opbakken.

7. Maak de borden op met kokosrijst, de gewokte groenten en de biefstukreepjes. Eventueel kan je nog garneren met wat sesam.

Enjoy!

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OKAbonnementen aangedreven door Strikingly