Return to site

Gerookte makreelsalade

met Zaanse Sambal

Wat een heerlijk product is Zaanse Sambal toch! Omdat het vooral een smaakmaker is en geen heetmaker, kan je het voor ontzettend veel gerechten gebruiken. Zo heb ik het laatst gebruikt voor gemarineerde biefstukpuntjes, puttanesca en deze keer voor makreelsalade. Dus eigenlijk staat er altijd wel een potje in de koelkast. Wel zo handig!

Je kan met de makreelsalade veel variëren, zoals stukjes appel toevoegen, met avocado of ingelegde rode ui. Lekker om mee te lunchen of op een borrelplank met een vers stokbrood.

Het recept

- 1 gerookte makreel
- 1 kleine augurk
- 2 theelepels kappertjes
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 6 cherry tomaatjes
- 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
- 30 tot 40 gr mayonnaise
- 1 a 2 theelepel Zaanse Sambal naar smaak
- zout en peper naar smaak (hoewel wij het niet nodig vonden)

1. Pluk de makreel en zorg dat alle graatjes er uit zijn.
 

2. Pel en snipper de ui en knoflook. Hak de agurk klein.
 

3. Doe alles in de keukenmachine en mengen maar! Wil je een grove salade, dan hoef je de machine maar heel kort aan te zetten. Met de hand kan natuurlijk ook!

Lekker op getoast brood met roomboter!

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly