Return to site

Lauwwarme aardappelsalade

met tomaten dressing

Met enige regelmaat aten wij eerder salade Niçoise. Heerlijk die lauwwarme aardappels met het zoute van de ansjovis en olijven en de mosterddressing. Daar had ik wel weer trek in. Daarom deze week als kookinspiratie een soort salade Niçoise maar dan net even wat anders. Namelijk zonder de tonijn en ansjovis en de dressing met tomaat-basilicum azijn.

Wij hebben er nog een stukje zalm gekruid met Falksalt wild garlic bij gebakken. Maar dit hoeft natuurlijk niet en heb je een heerlijke vegetarische salade. Ook nog lekker om toe te voegen: goede olijven.

Het recept

Voor 2 personen

- 400 gr. aardappelen (ik kies meestal voor iets kruimig)

- 6-8 tomaten, bijvoorbeeld cocktail tomaten

- 1 rode ui

- 150 gr. sperziebonen

- 2 eieren

voor de dressing

- milde olijfolie

- 20 ml tomaat-basilicum azijn

- halve el zachte mosterd

1. Kook de aardappels (met schil) tot ze gaar zijn. Een beetje bite is nog wel lekker, dus kook ze zeker niet te lang. Blancheer ondertussen de sperziebonen een paar minuten.

2. Kook de eieren 6 tot 8 minuten, afhankelijk van hoe zacht je ze wilt.

3. Snijd de tomaten in vieren en de ui in halve ringen.

4. Meng de olijfolie, azijn en mosterd. Voeg eventueel peper en zout naar smaak toe.

5. Snijd de aardappel in partjes en meng ze samen met de tomaat, ui en sperziebonen in een kom. Voeg de dressing toe en hussel het goed door elkaar.

6. Verdeel de aardappelsalade over de borden en leg het gekookte eitje er bij.

7. Garneer eventueel met wat gescheurde basilicumblaadjes.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly