Terug naar site

Mac 'n Cheese

met tonijn en tomaat

Sinds een vaste klant al een hele tijd geleden kaasmix kwam halen voor mac 'n cheese denk ik er aan om dit te gaan maken. Ik had dit namelijk nog nooit gegeten. En nu er weer wat meer tijd is om te koken hebben we er ook meer zin in. Dus is Ramon onlangs aan de slag gegaan met mac 'n cheese. En ik moet zeggen dat het goed bevallen is! Als basis hebben we een recept gebruikt van Jamie Oliver en daar een eigen twist aan gegeven.

Zo heeft Ramon er tonijn aan toegevoegd, maar vega kan natuurlijk ook prima. En kies voor een gerapste kaasmix die jij lekker vindt. Wat ouder geeft wel meer smaak. Wij hebben gekozen voor Twentse Bunkerkaas en Gooische Pikante. Maar een mix met bijvoorbeeld Tynjetaler en Boeren extra belegen lijkt me ook heerlijk!

Het recept

Voor 4-6 personen

- 4 tenen knoflook

- 45 gr boter

- 45 gr bloem

- 2 uien

- 400 ml melk

- 2 blikjes tonijn

- 500 gr gedroogde macaroni

- 1 tl paprikapoeder

- peper

- zout

- ± 3 takjes verse tijm

- 150 gr geraspte kaas

- 50 gr geraspte Parmezaan

- 8 tomaten (in partjes gesneden)

1. Verwarm de oven op 200 graden.

2. Kook de pasta volgens de verpakking. Snipper de ui en snijd de knoflook in plakjes

3. We beginnen eerst met het maken van een roux. Laat de boter langzaam op laag vuur smelten. Doe vervolgens de bloem er bij. Blijf dit roeren totdat het een pasta is geworden. Nu doe je de knoflook bij de roux. Blijf de roux met de knoflook goed doorroeren anders brand je roux aan. Doe dit totdat de knoflook een beetje bruin gekleurd is. Voeg al roerend de melk hier aan toe totdat je een gladde saus hebt. Het makkelijkst is het met een garde. Zodra het een mooie saus is haal je de pan van het vuur. Nu heb je bechamelsaus.

3. Doe de olie van de tonijn is een bakpan. Voeg hier de ui aan toe en fruit dit een zo'n 5 minuten aan op laag vuur. De ui gaat hier van karameliseren. Voeg paprikapoeder en de tijmblaadjes aan de pan toe zodat het goed mengt met de ui. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.

4. Voeg de tonijn en tomaat toe aan de pan, roer het door en laat het een paar minuten sudderen. Houd je er van dat het wat grover is, net als wij? Roer dan niet te veel door de pan, zodat je lekker grotere stukken tonijn en tomaat houdt.

5. Doe de uitgelekte pasta in een grote ovenschaal. Voeg hier de bechamelsaus en tonijn-tomaat mengsel aan toe. Strooi de geraspte kaas hier over heen, houd een beetje achter de hand. Meng alles goed door elkaar en strooi er dan op het laatst er nog een beetje kaas over. Nu is de mac 'n cheese klaar om de oven in te gaan.

6. Zet de ovenschaal zo'n 20-30 minuten in de oven totdat de kaas lekker gesmolten en een mooi korstje heeft. Serveer eventueel met een frisse groene salade.

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OKAbonnementen aangedreven door Strikingly