Terug naar site

Melanzane

Met veel Parmezaanse kaas en Mozzarella

We love Melanzane!! Nu hebben we al veel eerder een keer een recept voor Melanzane gepost, alleen deze is niet terug te vinden en inmiddels is het recept ook een beetje gefinetuned. Reden genoeg om het recept nogmaals te delen. Daarnaast heeft Ramon deze week dé lekkerste Melanzane tot nu toe gemaakt. Alleen maar liefde!

Wij eten Melanzane altijd met pasta of orzo, maar je kan ook zeker een schaal op tafel zetten als onderdeel van een brunch of een uitgebreide borreltafel.

Wijntip: Villa di Mare, Negroamaro

Het recept

- 2 aubergines

- 2 uien

- 4 tenen knoflook

- rode peper (wij gebruiken de kleine pepertjes of kies voor Zaanse Sambal voor smaak maar niet zo pittig)

- 1 kilo tomaten

- Italiaanse kruiden

- 1 bol Mozzarella

- 30 - 40 gram Parmezaanse kaas

- handje verse tijm

- handje verse basilicum

- olijfolie

 

1. Verwarm de oven op 180 graden.

 

2. Begin met het maken van olie om de aubergine te kruiden. Pers 2 tenen knoflook, doe daar een flinke scheut olijfolie bij. Voeg een eetlepel Italiaanse kruiden en meng het goed. Laat het even staan zodat de smaken goed in de olie kunnen trekken.

 

3. Snijd de aubergine over de lengte in 3 of 4 plakken. Dit hangt een beetje af van hoe dik de aubergine is. De plakken mogen dikker zijn dan 2 cm. Smeer de plakken aubergine in met het olie-kruidenmengsel. Als de oven op temperatuur is doe je de plakken zo'n 20 minuten in de oven. Controleer of de aubergine lekker zacht is en de knoflook licht gepoft is. Zo niet, doe de aubergine nog 5 minuten in de oven. De aubergine mag best gekleurd zijn, maar niet verbrand.

 

4. Maak de tomatensalsa. Snipper de ui en snijd de rest van de knoflook en de peper fijn. Bak een pan met een dikke bodem, voeg een beetje olie toe en fruit eerst de ui aan op laag vuur. Als de ui glazig en zacht is voeg je de knoflook toe. Als laatste doe je de rode peper in de pan.

 

5. Snijd ondertussen de tomaten in kwarten en doe deze bij de ui en knoflook in de pan. Zet het vuur hoger en kook de tomaten kapot. Voeg een ruime eetlepel Italiaanse kruiden toe, roer goed door. Houd in de gaten dat de tomatensaus niet aanbakt. Als het bijna een saus is geworden, dus alle tomaten zijn stuk, doe je een handje verse tijm er bij. Sudder de tomatensaus nog zo'n 5 minuten. Zet het vuur uit en doe er een handje gesneden basilicum in en roer door.

 

6. Zodra de aubegine klaar is kan je beginnen met het opbouwen van de Melanzane. Pak een ovenschaal en verdeel de plakken aubergine. Snijd de Mozzarella in plakken en leg op elke plak aubergine een plakje Mozzarella. Verdeel de saus, rasp er lekker veel Parmezaanse kaas over. Als alles nog warm is hoeft de Melanzane nog maar 10-15 minuten in de oven op 200 graden.

 

Serveer eventueel met pasta of orzo en een groene salade.

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OKAbonnementen aangedreven door Strikingly