Terug naar site

Mosselen met blauwe kaas

Ongeveer elk jaar overkomt ons hetzelfde: wij krijgen ontzettend trek in mosselen, maar dan buiten het seizoen om. Dit jaar toevallig niet! Een aantal weken geleden aten we nog mosselen op Baskische wijze, deze keer met blauwe kaas. Yum! Ik was een beetje sceptisch over de combinatie, maar het heeft mij ontzettend verrast. De blauwe kaas bleef subtiel waardoor het niet overheerste.

Wijntip: onze Picpoul de Pinet, een volle en ziltige wijn. Perfect voor bij oesters bijvoorbeeld, maar ook zeker deze mosselen met romige saus.

Het recept

Voor 2 personen

- 2 kg mosselen

- 75 gr. Bleu d'Auvergne

- 75 ml slagroom

- 1 stengel bleekselderij

- 1 prei

- 1/2 ui (gesnipperd)

- 2 tenen knoflook

- 100 ml droge witte wijn

- roomboter

1. Fruit in een grote (mossel)pan de ui in een klont roomboter tot hij glazig ziet.

2. Verwarm ondertussen op matig vuur de room in een steelpannetje. Doe de blauwader erbij zodra de room begint te borrelen. Terwijl je de mosselen kookt, roer je de saus regelmatig om. Als de saus glad is, voeg je zwarte peper naar smaak toe.

3. Doe wanneer de ui glazig is, de knoflook in de mosselpan en roer even om tot de knoflook begint te geuren. Voeg daarna de gesneden bleekselderij en prei toe en bak deze kort mee.

4. Voeg de mosselen toe. Schud de pan regelmatig even om. Zodra de schelpen een beetje open beginnen te staan doe je de wijn erbij in de pan en laat even bruisen.

5. Stoom op hoog vuur gedurende 5-8 minuten, tot alle schelpen open staan. Blijf de pan regelmatig schudden.

6. Giet een beetje vocht van de mosselen af en doe 2 eetlepels ervan bij de saus. Roer de saus glad en doe in een kommetje. Serveer de mosselen in diepe borden en schep op de borden de saus erover.

7. Serveer met friet en/of brood om de saus op te deppen.

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OKAbonnementen aangedreven door Strikingly