Terug naar site

Pasta Arrabiata

met Scamorza

Wij houden van pasta! Ik wilde graag deze week een pasta maken met scamorza. De kaas ziet er bijzonder uit en heeft een heerlijke subtiele gerookte smaak. Je kan het gebruiken in plaats van bijvoorbeeld mozzarella. Maar het is een stuk steviger waardoor je het ook kan raspen.

Als basis heb ik arrabiata (pittige tomatensaus) gemaakt, daar wat groenten aan toegevoegd en vervolgens op het bord nog parmezaan en scamorza geraspt. Heerlijk! En maak je het wat minder pittig, dan is het een uitstekende maaltijd voor het hele gezin. Al heeft nummer 2 er heerlijk van gesmult, ook al was het redelijk pittig uitgevallen. Oops!

Voor 4 personen

 

- 1 rode ui

- 1 teen knoflook

- blik Mutti Polpa of passata

- 1 rode peper

- 2 stengels bleekselderij

- 1 paprika

- 2 verse tomaten

- Italiaanse kruiden (ik gebruikte verse deze keer, maar gedroogd kan ook)

- bol scamorza

- Parmigiano Reggiano

- pasta, bijvoorbeeld spaghetti of penne

 

1. Snipper de ui, snijd de knoflook en rode peper fijn. Je kan eventueel de zaadjes van de peper verwijderen voor de minder pittige variant. Snijd de bleekselderij, de paprika in blokjes en de tomaten in parten.

 

2. Doe wat olijfolie in een hapjespan en voeg de ui en knoflook toe. Zet het vuur zachtjes aan. Doe na een paar minuten de rode peper er bij. Laat het nog een 2 minuutjes sudderen.

 

3. Voeg het blik tomatenstukjes of passata toe. Verhoog het vuur iets en laat het 5 minuten zachtjes pruttelen, zodat de smaken er goed in trekken.

 

4. Gebruik je verse kruiden, snijd deze dan fijn, en voeg toe aan de pan. Roer goed door en doe vervolgens de groenten er bij. Laat het 5-10 minuten op laag vuur staan.

 

5. Kook ondertussen de pasta.

 

6. Als de pasta klaar is schep dan de borden op met wat pasta en daar bovenop de arrabiata. En als finishing touch rasp je er scamorza en parmezaan over heen.

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OKAbonnementen aangedreven door Strikingly