Terug naar site

Pasta met Asperges

a la Carbonara

Op social media was ik vorig jaar een recept tegen gekomen van een pasta met romige saus, ham en asperges. Aangezien asperges weer te verkrijgen zijn had ik hier wel trek. Maar terwijl ik de voorbereidingen aan het treffen was, had ik bedacht om het anders te doen. Namelijk carbonara style.

Ik heb een combinatie van ham en guanciale gebruikt. Als je guanciale kan krijgen is dit absoluut de moeite waard. Het is echt lekkerder dan bijvoorbeeld pancetta voor dit gerecht. Guanciale is wangspek en is ingewreven met knoflook, zout en peper. Dit laten ze tot wel 6 weken intrekken. Ontzettend smaakvol dus! Heb je het gevonden? Vraag dan om een stuk in plaats van plakjes.

Wijntip: Grüner Veltliner

Het recept

Voor 2-3 personen

- 500 gr asperges

- 100 gr ham

- 100 gr guanciale (of pancetta)

- 40 gr Parmezaan

- 250 gr spaghetti (of andere pasta)

- 4 eieren

- 1 rode ui

- 1 teentje knoflook

1. Schil de asperges en snijd ze in stukken van ±3 cm. Rasp de Parmezaan en snijd het vlees in stukjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

2. Roerbak de asperges zo'n 10 minuten, tot ze gaar zijn maar nog wel knapperig. Ondertussen laat je de ui en knoflook een sudderen in een pan met een beetje olie. Als de ui glazig is voeg je het vlees toe. Zet het vuur wat hoger en bak de ham en spek tot het lekker knapperig is.

3. Klop 3 dooiers en 1 heel ei in een kommetje met een beetje zwarte peper en bijna alles kaas. Kook de spaghetti.

4. Als de spaghetti hebt afgegeten (bewaar voor de zekerheid een beetje kookvocht) doe je dit bij de pan met het vlees. Zorg dat het niet te warm is en zet het vuur laag. Bak dit nog 1 tot 2 minuten mee.

5. Zet het vuur uit en voeg het eimengsel toe. Zorg dat alles goed vermengd wordt en het ei gelijk is verdeeld. Verdeel over borden en doe er asperges stukjes bovenop. Strooi er eventueel nog geraspte kaas over.

Enjoy!

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OKAbonnementen aangedreven door Strikingly