Terug naar site

Pasta met worst

en Blue Stilton

Onze voorraadkast en vriezer zitten aardig vol. Dus ik heb mij voorgenomen om de komende tijd te gaan koken met spullen die we al in huis hebben. Ruimt lekker op en scheelt weer met boodschappen doen. Ook wordt je er wat creatiever van met koken. Zo lagen er nog wat lekkere worsten van de slager in de vriezer.

Mijn eerste idee was om daar soort hamburgers van te maken, maar aangezien dat dit niet echt een gerecht is wat ik alleen maar hoef op te warmen na een werkdag viel de worsten-burgers toch af. En aangezien de meiden (en wij ook) groot pasta liefhebbers zijn is het een pasta geworden met tomatensaus en verse worst.

In de koelkast lag nog een stukje Stilton en onder het motto 'de voorraad moet op' heb ik die er nog op het laatste overheen verkruimeld. Voor de kinderen heb ik dit achterwegen gelaten. Nu is Stilton niet echt mijn favo kaas, maar ik vond het een top combinatie! Zoetig, romig, vol en stevig. Maar een andere blauwe kaas kan ook prima.

Duik jij ook regelmatig de voorraadkast in om te bedenken wat je gaat eten?

Het recept

Voor 4 personen

- 2 tenen knoflook

- 1 ui

- 1 paprika

- 1 peen

(- 1 stengel bleekselderij, had ik helaas niet meer, maar had mij erg lekker geleken)

- 1 blik tomatenblokjes

- paar takjes tijm

- 2 a 3 verse worsten

- 400 gr. pasta

- 100 - 150 gr. blauwader

1. Kook de pasta naar keuze volgens de verpakking.

2. Snijd de ui, knoflook, paprika en peen in blokjes.

3. Verwijder het vel van de worsten en snijd in stukjes. Verhit een beetje olie in een hapjespan en bak de worsten een paar minuten op hoog vuur. Doe voorzichtig met de spatel zodat de stukjes worst heel blijven.

4. Voeg na zo'n 2 a 3 minuten de ui, knoflook en tijmblaadjes toe. Bak dit 2 minuten mee op middelhoog vuur. Doe dan de groenten in de pan en bak het geheel ongeveer 5 minuten.

5. Doe het blik tomatenblokjes in de pan, zet het vuur laag, deksel er op en laat het geheel gaar stoven in zo'n 15-20 minuten. Door het vuur laag te zetten zorg je ook dat de smaken goed worden opgenomen.

6. Verdeel de pasta over de borden, schep daarop de saus met worst en verkruimel de blauwe kaas er over.

Geniet!

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OKAbonnementen aangedreven door Strikingly