Terug naar site

Pasta Puttanesca

met Zaanse Sambal

Het kon natuurlijk niet anders dat een keer het lievelingsgerecht van onze oudste dochter gepost moest worden. Wij eten dit minimaal 1 keer per 2 weken. Wij vinden het zelf ook ontzettend lekker en het verveelt niet.

 

De truc voor een extra lekkere Puttanesca: neem de tijd! Zet het vuur laag en laat alle smaken in de saus trekken. En gebruik die citroensap. Dit haalt de smaak nog meer op.

 

Ik heb deze keer Zaanse Sambal gebruikt, heeft lekker veel smaak maar is niet erg pittig. Wil je het wel lekker pittig maken? Gebruik dan rode peper. Als tomatenbasis gebruiken we eigenlijk altijd de producten van Mutti. Ik vind de smaak echt beter dan de meeste andere tomatensauzen.

Het recept

Voor 4 personen

- 400 gr. spaghetti

- 1 blikje tonijn

- 1 blikje ansjovis

- 1 pot passata

- 1 blik Mutti Polpa

- 8 donkere olijven (wij gebruiken Kalamata)

- 1 el kappertjes

- 2 teentjes knoflook

- citroen

- 1,5 tl Zaanse Sambal

- snufje kaneel

- 80 gr. verse peterselie

1. Maak het blik tonijn open en doe alleen de olie er van in de pan. De tonijn voeg je pas later toe.

2. Pers de knoflook uit, doe in de pan en zet deze op zacht vuur. Voeg de ansjovis met olie, Zaanse Sambal en kappertjes toe. Laat het een paar minuten zacht pruttelen.

3. Snijd ondertussen de steel van de peterselie fijn en voeg toe aan de pan. De blaadjes bewaar je voor later. Bak dit ongeveer 2 minuten mee.

4. Halveer de olijven en voeg toe aan de pan, samen met de tonijn. Roer de pan goed door zodat de tonijn kleiner wordt en laat een paar minuten staan.

5. Voeg dan de pot en blik tomaten toe. Doe er een snuf kaneel bij en roer goed door. Laat zo'n 10 minuten zachtjes op het vuur staan zodat de smaken er goed in trekken. Op laatste voeg je de overgebleven peterselieblaadjes toe en het sap van een halve citroen. Ondertussen kan je de spaghetti koken.

Zelf meng ik nooit de spaghetti en de saus. Ik vind het lekkerder om dit op je bord zelf te doen. En daarnaast kan je wat overblijft weer makkelijk in vriezen.

Eet smakelijk!

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OKAbonnementen aangedreven door Strikingly