Return to site

Pasta vongole

met balsamico saus

Tijdens mijn mini trip naar Brazilië had ik zo'n ongelofelijk lekkere pasta vongole en inktvis met balsamico saus gegeten! Soms denk ik er nog aan, zo onwijs goed was het! Dus dat moesten we thuis ook even proberen.

De vongole hebben wij gehaald bij Landmarkt. Wat sowieso het bezoeken het waard is! Maar uiteraard kan je dit ook bij de visboer halen.

Mijn tip is wel om goede, echte balsamico gebruiken. Het is echt een wereld van verschil wat betreft smaak. Een tijdje geleden had de Keuringsdienst van Waarde hier een interessant item over.

Wijntip: I Versi Bianco of Florensac Viognier

Het recept

Voor 2 personen

- netje vongole

- 1 rode ui

- 1 teentje knoflook

- balsamico

- handje cherry tomaten

- paar takjes peterselie

- 400 gram spaghetti

1. Begin met het wassen van de schelpen. Haal de schepen die stuk zijn of open staan er uit.

2. Kook de spaghetti volgens de verpakking.

3. Snipper de ui en snijd de knoflook en peterselie fijn.

4. Fruit de ui en knoflook aan in een beetje olie. Voeg na een paar minuten de tomaten toe en bak deze nog 2 minuten mee.

5. Voeg de vongole toe aan de pan. Blus af met een beetje water.

6. Als de schelpen open gaan staan voeg je 90 ml balsamico en de peterselie toe. Hussel de pan goed.

7. Maak de borden op met eerst wat spaghetti en vervolgens een schep vongole met tomaat.

Geniet!

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly