Terug naar site

Plaatpizza met geitenkaas

bietjes en peer

Wat hebben wij gesmuld zeg van deze plaatpizza! We voelden ons nogal kook-inspiratieloos de laatste weken, dus hebben we wat oude recepten uit de kast getrokken en daar weer een eigen draai aan gegeven. Zo hebben we onze zachte geitenkaas met sjalotjes gebruikt. En er nog een salade naast gemaakt van spinazie, tomaat en biet met ansjovis-peper dressing. Hoewel ikzelf de combi met de pizza persoonlijk minder geslaagd vond. Ramon daarentegen vond het top!

De combinatie van de zoete bietjes, peer en romig frissen geitenkaas is onwijs verrassend. Met een salade erbij maak je het net iets gezonder. Nu kook ik eigenlijk altijd zelf een rode biet. Super lekker alleen heb je wat meer tijd nodig. Alleen bleek deze rot te zijn na het koken. Zucht. Dan toch maar een voorgekookte biet kopen. Gelukkig smaakte het er niet minder om.

Wijntip: Sauvignon Blanc

Het recept

2-3 personen

- klein bekertje creme fraiche

- 2 kleine gekookte bieten

- 1 el (Zaanse) mosterd

- bruine basterdsuiker

- handje ongebrande pecannoten

- 1 rol vers bladerdeeg (of flammkuchen)

- 100 - 120 gr zachte geitenkaas (met sjalotjes)

- 2 peren

- grote hand spinazie

- 10 cherry tomaten

- azijn naar keuze (bijv. tomaat-basilicum, vijgen-dadel of ansjovis-peper)

- olijfolie

1. Verwarm de oven voor op 220 graden.

2. Snijd of scheur de geitenkaas in grove stukken. Halveer de peren, verwijder het klokhuis en snijd de peren in dunne plakken. Snijd 1 biet in plakjes en de andere in grove stukjes. Meng de mosterd met de creme fraiche.

3. Meng de plakken peer voorzichtig met een eetlepel olijfolie, de suiker en een snuf peper. Laat dit staan om de peer te marineren.

4. Rol het deeg uit op een bakplaat. Verdeel het creme fraiche mengsel over het deeg. Houd 1-2 cm van de rand vrij.

5. Beleg het deeg met de peer, de geitenkaas en de plakjes biet. Breek en verdeel de pecannoten erover. Bak de plaatpizza gaar in 10-15 minuten.

6. Maak ondertussen de salade van een beetje spinazie, gehalveerde tomaatjes en de stukjes rode biet. Maak een dressing van de azijn en olijfolie naar keuze. Zelf houden wij ongeveer een 1:1 verhouding aan en gebruiken we een klein flesje of potje hiervoor. Even schudden, proeven en uitschenken.

7. Als de plaatpizza klaar is, laat je 'm een paar minuten rusten. Aansnijden en serveren met de salade.

Enjoy!

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OKAbonnementen aangedreven door Strikingly