Terug naar site

Pompoen Risotto

met tomaatjes uit de oven

Ik houd van risotto! Toch eten we het bijna nooit. En moet ik eerlijk zeggen dat niet altijd alle risotto's even geslaagd zijn geweest. Deze absoluut wel!

Door de pompoen en tomaat te roosteren in de oven op redelijk hoge temperatuur haal je het zoete er in naar boven. En dat is zo lekker in combinatie met de romige risotto en zorgt voor een lekkere bite.

En heb je nog restjes over dan kan je daar lekkere gefrituurde risotto balletjes van maken! Deze bijvoorbeeld.

Het recept

Voor 2-3 personen

- 300 gr risotto

- 1 (fles)pompoen

- 250 gr snoeptomaatjes

- 1 ui

- 50 gr ongezouten roomboter

- 1 el Italiaanse kruiden

- ruim 1 liter kippen- of groentebouillon

- olijfolie

1. Verwarm de oven op 200 graden.

2. Schil de pompoen en snijd deze in blokjes van ongeveer 2 cm. Halveer de tomaten.

3. Leg de pompoen en tomaat op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Strooi daar de Italiaanse kruiden overheen en eventueel ook peper en zout. Meng goed. Zet de groenten zo'n 20 - 30 minuten in de oven. Het is lekker als ze al een beetje zwart beginnen te worden en de tomaatjes gaan knappen.

4. Snipper de ui. Laat de boter zachtjes smelten met een beetje olijfolie. Fruit de ui zo'n 8-10 minuten op laag vuur.

5. Voeg de risotto toe en roer tot de korrels mooi glanzen. Voeg een scheut bouillon toe en blijf roeren totdat de bouillon bijna volledig is opgenomen. Voeg dan weer een scheut toe. Ga zo door tot de risotto gaar is. Meestal duurt dit zo'n 20 minuten, maar blijf vooral proeven.

6. Als de risotto gaar is voeg je de groenten en bijna alle kaas toe aan de pan en roer je het goed door. De overgebleven kaas kan je eventueel nog over je bord strooien.

Geniet!

Wijntip: Valmas Chardonnay

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OKAbonnementen aangedreven door Strikingly