Terug naar site

Rijstsalade met gerookte zalm

en mango dressing

Toen we onlangs aan onze oudste vroegen wat ze wilde eten zei ze rijst en zalm. Hmm...niet een combinatie die ik zelf snel had bedacht maar daar heeft Ramon uiteraard wat op gevonden. En eerlijk het was een goede combi die we deze zomer nog vaker gaan eten! Zeker nu we de heerlijke gerookte zalm van lokale rokerij Sognefjord hebben.

Wijntip: Verdejo

Het recept

Voor 4 personen

- 200 gr zalm
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook
- 200 gr sperziebonen
- 300 gr snoep of tros tomaatjes
- 1 limoen
- 1 zoete-paprika
- 1 mango
- 20 gr peterselie
- 10 gr koriander
- 250 gr rijst
- 4 eieren
- 2 eetlepels mango azijn

- olijfolie (wij hebben gekozen voor de grassige olie uit Sicilië)
- 1 avocado

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 

2. Snijd de mango, rode paprika en avocado in blokjes. Snijd de ui, knoflook en verse koriander en peterselie fijn.

3. Doe de tomaatjes op een bakplaat met olijfolie zout en peper naar smaak in de oven. Gril deze voor 10 a 15 min. Maak de sperziebonen schoon en blancheer deze voor 3 a 4 minuten.

4. Maak de dressing met de sap van 1 limoen, 2 eetlepels mango azijn, een scheut olijfolie, knoflook en peper en zout naar smaak. Laat deze 15 min staan. Schep alles samen en doe de avocado-mango salsa in de koelkast.
 

5. Doe de rijst in de pan en voeg hier anderhalf kopje water aan toe. Breng het water aan de kook, doe deksel op de pan en draai het vuur laag. Kook de rijst in ongeveer 8 minuten gaar.

6. Snijd de gerookte zalm in reepjes. En kook de eieren zoals je ze het lekkerst vindt.

7. Maak de borden op met witte rijst, groenten en fruit, zalm en een gehalveerd eitje. Serveer met de dressing.

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OKAbonnementen aangedreven door Strikingly