Terug naar site

Risotto met Asperges

en gamba's

Onlangs hebben wij een zero waste box bij Foodelicious besteld gevuld met allemaal verschillende en onwijs lekkere dingen. Zoals anijskoekjes uit Sevilla, pasta en saffraan risotto. En we hebben geprobeerd het zero waste thema door te zetten in dit gerecht door alleen dingen te gebruiken die we nog in huis hadden.

Nu hadden wij de luxe dat deze risotto in principe en eigenlijk alleen verwarmd hoeft te worden (en vooral lekker veel kaas erbij). Maar je kan prima een basis risotto hier voor maken. Je kan als uitgangspunt ons recept voor risotto met pompoen gebruiken. Je voegt dan alleen niet de groenten toe, maar wel de kaas.

Wijntip: I Versi Bianco

Het recept

Voor 2 personen

- 200 gr risotto

- 500 gr witte asperges

- 10 gamba's

- 40 gr Parmigiano Reggiano

- 150 gr cherry tomaten

- 2 knoflooktenen

- olijfolie

 

1. Pers 2 knoflook tenen en meng dit met een scheut olijfolie. Marineer de gamba's hierin en laat staan.

 

2. Snijd de uiteindes van de asperges en schil ze. Leg de asperges in een brede pan en zet ze net onder met koud water (of zet ze rechtop in de aspergepan met het kopje omhoog, deze mag 1 cm boven het water uitsteken.

 

3. Breng het water aan de kook. Laat de asperges daarna zo'n 5 minuten zachtjes doorkoken. Haal dan de asperges van het vuur en laat het nog zo'n 10 minuten nagaren met een deksel op de pan. Snijd ze daarna in grote stukken.

 

4. Bereid de risotto volgens verpakking of maak een basis risotto. Maak deze goed op smaak met Parmezaanse kaas en eventueel peper en/of zout.

 

5. Bak de gamba's op hoog vuur in een paar minuten gaar.

 

6. Grill de cherry tomaten in een airfryer of oven tot ze knappen en begint te verkleuren.

 

7. Maak de borden op met eerst wat risotto en bouw op met de groenten en gamba's. Bestrooi eventueel met wat extra Parmezaan.

 

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OKAbonnementen aangedreven door Strikingly