Vroeger was ik geen soep liefhebber, sinds een paar jaar is dat toch veranderd. Maar dan geef ik wel de voorkeur aan lekkere dikke en vullende soep. Zoals linzensoep. Het is niet alleen lekker en gezond, ook onze meiden kunnen er van mee eten. Wel zo handig! Deze keer heb ik er lekker wat feta bij gedaan.

Het recept.

Voor 4 personen

- 250 gr. rode linzen

- 3 tomaten

- 1 wortel

- 1 stengel bleekselderij

- 1 rode paprika

- 2 rode uien

- 2 tenen knoflook

- takje tijm

- stukje gember

- laurierblad

- 800 ml groentenbouillon

- ±100 gr. feta

(- evt. rode peper of een beetje Zaanse Sambal)

 

1. Snijd alle groenten in stukjes en ris de blaadjes van het takje tijm. Schil de gember en snijd deze ook in kleine stukjes.

 

2. Fruit met een kleine beetje olie in een soeppan de ui, knoflook, winterpeen, bleekselderij, paprika, gember en laurier op hoge temperatuur.

 

3. Voeg de tomaten en tijm toe en bak deze even mee. Voeg hier eventueel ook de rode peper aan toe.

 

4. Vervolgens doe je de rode linzen erbij en giet je de bouillon in de pan. Laat de soep zo'n 25-30 minuten pruttelen

 

5. Verwijder het laurierblad en pureer de soep met een staafmixer. Wij vinden de soep het lekkerst als deze niet helemaal gepureerd is, maar nog een beetje grof is.

 

6. Verdeel de soep over de kommen en verkruimel de feta er over.

 

Eet smakelijk!

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly