Terug naar site

Roti met kip

en sperziebonen

Wij hebben het geluk gehad dat Christien bij onze beide dochters heeft gekraamd. En traditie bij haar is dat ze op haar laatste dag roti maakt. Beter kan je het niet afsluiten toch?

De laatste keer heeft Ramon met haar meegekeken en sindsdien eten wij met enige regelmaat Christien's roti. Wel met sperziebonen in plaats van kousenband, vinden wij iets lekkerder. Liever met kousenband, houd er dan rekening mee dat dit iets langer moet garen. En haal zeker je roti vellen bij de Toko en niet in de supermarkt. Dat is echt zo veel lekkerder!

Biertip: Zoentje van Breugem

Het recept

Voor 4-6 personen

- 2 grote uien (liefst wit)

- 4 teentjes knoflook

- 150 ml zonnebloemolie

- 500 gr vastkokende aardappelen

- 200 gr sperziebonen

- 4 eieren

- 750 gr kippenpootjes (wil je geen bot, kies dan voor 500 gr kippendij)

- 2 blokjes maggi blokjes

- 300 ml water

- 15 gr massala (roti) kruiden (wij gebruiken Chan's)

- 1/2 rode peper met zaadlijn (of gebruik Zaanse Sambal)

1. Snijd de ui in grove stukken en hak de knoflook fijn. Hak de rode peper fijn en wil je niet al te pittig haal dan de zaadlijn er uit.

2. Schil de aardappel en snij deze in stukken van ongeveer 3 cm. Was de sperziebonen en snij beide uiteindes en halveer ze.

3. Zet een pan met water op het vuur. Als het water kookt doe je de eieren er in en deze laat je 5 a 6 min koken. Laat ze goed schrikken in koud water en pel ze daarna.

4. Verwarm de olie in een grote wok pan en fruit de ui hier in. Als de ui een beetje glazig wordt doe je de knoflook er bij en de rode peper. Laat dit 5 minuten op lage temperatuur sudderen.

5. Voeg de kip toe aan de pan. Bak dit 3-4 minuten op hoog vuur. Doe de massala kruiden er bij. Blus af met de Maggi blokjes en het water.

6. Doe de aardappelen er bij en zet vuur laag. Laat lekker alle kruiden in de ingrediënten trekken. Als de aardappelen bijna gaar zijn (30-45 minuten) voeg je de sperziebonen en de gekookte eieren toe.

Serveer met roti vellen.

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OKAbonnementen aangedreven door Strikingly