Return to site

Shakshuka

met droge worst

Ramon had een geweldige ingeving voor de lunch een paar weken geleden: shakshuka! Echt een gerecht wat je makkelijk kan maken met spullen die je waarschijnlijk al op voorraad hebt. En hoe lekker is een warme lunch?

Wat is het? Eerlijk gezegd heb ik de naam van het gerecht moeten opzoeken. Wat je namelijk doet is eieren pocheren in tomatensaus. Toast daar je oude brood bij en voilà! Je kan eigenlijk alle kanten op ermee. Groenten die je over hebt, kruiden die je lekker vindt of zoals wij hebben gedaan een droge worst erbij. Het enige is dat het wat tijd nodig heeft.

Het recept

Voor 2 personen

- 8 tomaten (of 2 blikken tomatenblokjes op sap)
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- handjevol verse tijm
- 1 rode peper

- handjevol verse basilicum
- 2 tl oregano
- Parmezaan
- kaas (1 bol buffelmozzarella, belegen kaas of zachte geitenkaas)
- zeezout
- 2 eieren
- gedroogde worst (chorizo of pepperoni)

- peterselie

1. Begin met de tomatensaus: hak de knoflook en de peper fijn en snipper de ui. Fruit deze aan in wat olie.

2. Voeg de gehakte tomaten (wij gebruikten verse tomaten en een blik) toe samen met de oregano en de verse tijm. Laat de tomatensaus ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen. Voeg op het laatst nog wat zeezout en de verse basilicum toe.

3. Doe de saus in een (gietijzeren) steelpan. En zet deze weer op het vuur.

4. Snijd de worst in dunne plakjes en doe deze in de saus.

5. Breek 2 eieren er in en laat de dooier heel. Als de eieren bijna gaar zijn voeg je de kaas aan toe garneer met de grofgesneden peterselie.

Eet het lekker met getoast brood.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly