Het ultieme comfort food, spaghetti carbonara! Het is echt een guilty pleasure. Totaal niet gezond, lekker vet, geen groeten (of je moet er een salade bij eten), maar zo ontzettend lekker.

Met enige regelmaat eten wij dit 's avonds als de kinderen in bed liggen met een mooi glas wijn. Bijvoorbeeld een volle vette Chardonnay of in ieder geval een wijn met weinig zuren. Wij hebben deze avond er een glas rood bij gedronken, omdat we daar zin in hadden in plaats van wit. Kies in dat geval voor een soepele rode wijn.

Als basis gebruiken wij het recept van Antonio Carlucci. Hij heeft een video gemaakt die je op YouTube kan vinden. Maar wij gebruiken iets meer eieren en omdat we tot nu toe geen guanciale hebben gevonden halen we altijd pancetta bij slagerij van 't Oever.

Het recept

- knoflook

- 40 gr. pancetta

- 3 dooiers + 1 heel ei

- 50 gr. Parmezaanse kaas

- spaghettini

- olijfolie

- zwarte peper

1. Kook de spaghetti al dente. Wij vinden persoonlijk hele dunne spaghetti (spaghettini) het lekkerst, maar kies vooral de pasta die jij lekker vindt natuurlijk.

2. Snijd de pancetta in grove blokjes.

3. Smeer een koekenpan in met een teentje knoflook. Verhit een beetje olie en bak de pancetta blokjes lekker knapperig. Het teentje knoflook kan je er in laten zitten tijdens het bakken.

4. Klop de eieren losjes samen met de Parmezaanse kaas en wat zwarte pepper.

5. Voeg de gekookte spaghetti toe aan de pan met pancetta. De knoflookteen haal je er uit. Mix de pasta goed met het vlees.

6. Doe het vuur uit en laat de pan licht afkoelen. Voeg de geklopte eieren en toe en mix het goed. Serveer direct, eventueel met nog wat geraspte kaas en zwarte peper.

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OKAbonnementen aangedreven door Strikingly