Terug naar site

Sticky chicken

met koolsalade & aardappel wedges

Dit is zo'n gerecht dat al heel lang op mijn lijstje staat om een keer te maken. Het ziet er namelijk zooo lekker uit! Laura's Bakery had dit recept een keer gepost begin vorig jaar. Ik had de post opgeslagen en soms ga ik door mijn opgeslagen items op Instagram heen voor inspiratie. Dus toen ik de post nog een keer zag wist ik zeker dat we dit gingen eten.

Nou, gesmuld hebben we hoor! Het frisse van de koolsalade is een mooi tegenhanger van de zoete kip. En die saus, niet weggooien hoor! Gewoon lekker invriezen dan kan je die bijvoorbeeld een keer op tafel zetten als dip voor kippenvleugels of spareribs.

In de sticky marinade gaat appelcider azijn. Nu had ik de cider azijn die wij verkopen thuis staan, maar ook nog een flesje dat ik een keer in de supermarkt gehaald. Ik kan je vertellen dat het smaakverschil enorm is! En het dus ook bepaalt hoe lekker je marinade wordt. Ik heb namelijk minder azijn hoeven gebruiken en minder suiker hoeven toevoegen. De azijn die wij hadden uit de supermarkt is namelijk gewoon wijnazijn waar wat extract aan is toegevoegd. En echt ontzettend zuur!! Dus check het flesje vooral om te kijken hoe de ciderazijn gemaakt is.

Daarnaast heb ik in plaats van gewone tomatenketchup onze Foraging Fox ketchup gebruikt. Deze ketchup is gemaakt van bieten en appels, wat zorgt voor een natuurlijke zoetheid. Niet alleen erg lekker in deze marinade, ook top voor een hamburger bijvoorbeeld.

Voor de koolsalade heb ik een recept van Binnenste Buiten gebruikt met de avocado mayo van Foraging Fox. Deze is ook echt zuur, zoals echte mayo hoort te zijn en niet zoet. Wel nog een tip: ik zou de aardappels voorgaren door ze 5 - 7 minuten te koken.

Het recept

Voor 4 personen

- 500 gr kipkluifjes/vleugels/poten

- 150 ml water

- 25 ml ciderazijn

- 1 el worcestersaus

- 1/2 tl tabasco

- 75 gr bruine basterdsuiker

- 1/2 tl uienpoeder

- 1 Maggi blokje

- 2 el Foraging Fox Beetroot Ketchup

- evt. sesam

1. Meng alle ingrediënten behalve de kip in een pannetje. Roer het goed door elkaar en breng het aan de kook. Laat het zeker 30 minuten inkoken tot het ongeveer de dikte heeft van siroop. Denk hierbij aan dat het warm wat vloeibaarder is dan wanneer het afkoelt.

2. Schenk de marinade in een kommetje en laat het afkoelen.

3. Is het afgekoeld? Doe dan de kip en de marinade in een kom en meng het goed zodat de kip goed bedekt is met de marinade. Ik zou ook zeker een beetje apart houden om nog lekker te dippen later of om er nog een beetje over de kip te kunnen schenken. Laat de kip minimaal een paar uur staan in de koelkast, zodat de smaak er goed in kan trekken.

4. Doe de kip met marinade in een ovenschaal in een voorverwarmde oven (200 graden). Bak ze gaar in 20 - 30 minuten. Controleer eventueel de garingstijd en temperatuur bij de slager of de verpakking.

Serveer met aardappel wedges en koolsalade. En erg lekker met een koud Unfiltered Lager biertje van And Union!

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OKAbonnementen aangedreven door Strikingly