Terug naar site

Tomaten bruschette

met vijgen-dadel azijn

Omdat het de week zonder vlees is en het lente gevoel steeds meer komt deze week een lekker veganistisch borrelhapje. Hoewel ansjovis er wel erg lekker bij is!

Bruschette is ontzettend snel gemaakt en lekker. Eigenlijk had ik hier alles al voor in huis. Inclusief een stokbrood die een beetje oud was geworden, maar hiervoor is dat geen probleem. Naast dat deze tomatensalade heel lekker is op een toastje kan je het natuurlijk ook gebruiken voor een (pasta)salade.

Voor het marineren van de tomaat heb ik tomaat-basilicum azijn gebruikt. Lekker fris en zoet. Sinds kort hebben we deze op tap, zodat je ook een klein flesje kan kopen om het eerst een keer te proberen. Is het flesje leeg? Dan kan je deze in de winkel weer vullen.

Wijntip: I Versi Bianco of Rueda Montesol

Het recept

- 4-5 rijpe tomaten

- tomaat-basilicum azijn

- vijgen-dadel azijn

- knoflook

- Italiaanse kruiden

- verse basilicum

- olijfolie (bijvoorbeeld Sicilië of Toscane)

- (stok)brood

- evt. Parmezaanse kaas

1. Snijd de tomaat in blokjes.

2. Verwarm in een klein pannetje 2 eetlepels tomaat-basilicum azijn en voeg daar fijngesneden of geperste knoflook aan toe. Haal van het vuur af en voeg daar ongeveer 1 theelepel kruiden aan toe.

3. Giet de azijn over de blokjes tomaat, voeg daar 2 eetlepels olie aan toe. Even roeren en dan ongeveer een uurtje buiten de koelkast laten staan.

4. Snijd een beetje verse basilicum en meng dit op het laatst door de tomaten. Snijd sneetjes brood en toast deze tot ze goed knapperig zijn.

5. Doe een beetje tomatenmengsel op een toastje, scheutje vijgen-dadel azijn en eventueel wat Parmezaan. (Dit was ik vergeten maar lijkt me zo lekker!)

Serveer direct.

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OKAbonnementen aangedreven door Strikingly