Return to site

Tosti Gruyère

met stoofpeertjes & belegen kaas

Deze week een lekkere lunchtip van Ramon: tosti Gruyère met stoofpeertjes en belegen kaas. Je kan het geen koken noemen maar wel ontzettend lekker! In de winkel merk ik dat de meeste mensen Gruyère zien als een kaas voor in de kaasfondue. Maar het is ook zo ontzettend lekker op een kaasplank of dus verwerkt in een tosti.

De belegen kaas erbij maakt het lekker romig en vullend. De stoofpeertjes zorgen voor een lekker zoetje dat ontzettend goed matcht met de Gruyère. En nog een tip: maak er een tomatenchutney bij. Zelf had ik dit helaas nu niet, maar het fris-zoete van de chutney is erg lekker met de zoete romige tosti.

Het recept

Voor 1 overheerlijke tosti

- 60 - 80 gr. Gruyère (afhankelijk van hoe sterk je de tosti wilt)

- grote plak belegen

- 1 stoofpeertje in dunne plakje

- ongesneden ambachtelijk wit brood

1. Stoofpeertjes zelf maken is natuurlijk het allerlekkerst maar ik heb gewoon stoofpeertjes uit pot gebruikt. Wat nog steeds zeer goed smaakte! Laat het stoofpeertje even goed uitlekken, anders krijg je zo'n natte tosti. En snijd deze in plakjes.

2. Snijd 2 mooie plakken wit brood.

3. Bouw de tosti op zoals je wilt. Persoonlijk houd ik wel van wat uitgesproken kazen dus ik kies voor meer Gruyère dan belegen.

4. Lekker onder de grill leggen tot het brood mooi bruin kleurt en de kaas helemaal gesmolten is. Smullen maar!

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly