Terug naar site

Vega pasta ovenschotel

met kaassaus en spinazie

Een van onze vaste klanten heeft mij op het idee gebracht voor dit heerlijke en super makkelijke gerecht. En ik had gedacht ook lekker voor de kinderen, maar helaas. Dit ging er bij hun niet in. Waarom? Werkelijk waar geen idee!

Ik wilde het graag vegetarisch houden en heb daarom gekozen voor extra groenten: champignons en tomaatjes. En het fijne aan dit gerecht is dat je het goed kan voorbereiden. Nog even de oven in voordat je gaat eten en klaar!

Het recept

Voor 4-6 personen

- 500 gr spinazie

- 500 gr farfalle

- 250 gr kastanje champignons

- 250 gr (cherry) tomaatjes

- 2 teentjes knoflook

- 40 gr boter

- 60 gr bloem

- 500 ml melk

- 1 tl mosterd

- 1/2 citroen

- 300 gr geraspte kaas

1. Kook de pasta volgens de verpakking.

2. Was indien nodig de spinazie en laat het uitlekken. Snijd vervolgens de spinazie in kleinere stukken en pak dit samen met een beetje olie en de geperste of fijngesneden knoflook op middelhoog vuur. Kruid eventueel met peper en/of zout. Maak als laatste de spinazie fijn met een blender of keukenmachine.

3. Als basis voor de kaassaus maak je een roux. Smelt de boter op laag vuur in een pannetje. Roer de bloem er doorheen met een garde. Als het een beetje naar koekjes ruikt weet je dat de bloem gaar is. Schenk nu de melk bij de roux. En blijf dit net zo lang roeren tot het een mooie gladde saus wordt.

4. Snijd ondertussen de champignons in plakjes en halveer de tomaten. Pak dit een een koekenpan met wat olie voor zo'n 5 minuten.

5. Breng de saus op smaak met peper, zout, mosterd en citroensap. Roer de geraspte kaas door de saus en laat het langzaam smelten. Houd wat apart om nog over de schotel te kunnen strooien.

6. Doe de pasta en de groenten in een grote ovenschaal en meng het goed door elkaar. Voeg de kaassaus toe en meng nog een keer goed. Strooi de achtergehouden kaas erover en zit het zo'n 10 minuten in de oven op grillstand totdat er een lekker korstje op zit.

Eet smakelijk!

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OKAbonnementen aangedreven door Strikingly