Terug naar site

Vijgen met buffel mozzarella & balsamico

Wellicht had je het al gezien in onze Stories, wij hebben namelijk een vijgenboom in de tuin. En man, wat heeft de boom veel vijgen dit jaar! Dus daar wilden we wat mee doen. Met dit warme weer zijn vijgen met mozzarella natuurlijk een heerlijk aperitief.

Er zitten nog steeds veel vijgen aan de boom, al weet ik niet of die nog voldoende zon gaan krijgen om te rijpen. Mochten ze toch nog rijp zijn binnenkort, dan zal ik ze meenemen naar de winkel.

Wij gebruikte de balsamico maturato (gerijpte balsamico) van Foodelicious. Deze azijn wordt ingekookt, en wel tussen de 72 en 96 uur lang. Dit proces vervangt het rijpen op houten vaten en zorgt ervoor dat de azijn kan indikken. Hierdoor wordt de smaak ook iets zoeter en de structuur iets stroperiger. Hij is minder kruidig dan een balsamico van 15 jaar oud, maar door het proces van inkoken toch vol van smaak. Ook een goede partner voor kaas

Het recept

Voor 4 personen

- 6 vijgen

- balsamico

- bol buffel mozzarella (wij gebruikte 200 gr.)

- rucola

- zeezout

1. Haal de mozzarella vast uit de koelkast, zodat deze lekker op temperatuur kan komen. En verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Snijd de vijgen in 4 stukje. Verdeel ze op een bakplaatje en besprenkel met balsamico en zout. Wees niet al te zuinig met de balsamico, het is wel het lekkerst als je de balsamico ook echt proeft.

3. Zet de vijgen in de oven voor ongeveer 20 - 30 minuten. Wij vinden ze het lekkerst als de vijgen echt helemaal open beginnen te staan.

4. Doe in een schaaltje een handje rucola, scheur de mozzarella in stukken en verdeel deze samen met de vijgen over de schaaltjes. Zet eventueel nog de balsamico en de zoutmolen op tafel.

Geniet!

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OKAbonnementen aangedreven door Strikingly